Scouting Paulusgroep Maassluis

Lid worden

Laat je uitdagen!

Uw zoon/dochter heeft misschien vandaag voor de eerste keer meegedraaid bij een speltak van de Paulusgroep en wil lid worden. Wij als bestuur begrijpen dat velen nog een hoop vragen hebben. Bij deze proberen we een hoop voor u duidelijk te maken van wat scouting inhoudt en informatie over de Paulusgroep zelf.

Maar we geven ook praktische informatie onder andere: dat het niet slim is om naar scouting nieuwe kleren aan te trekken en hoe het zit met de jaarlijkse zomerkampen Uw zoon/dochter mag nu eerst ca. 3 keer komen meekijken. Nadat hij/zij gekeken heeft zult u een inschrijfformulier meekrijgen. De contributie bedraagt 12,50 Euro per maand

Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact op met ons bestuur via: bestuur @ paulusscout.nl

Utrecht. 23-06-2012. Scouting Nederland Campagne. Fotografie iov Sellidesign. Vincent Boon Photography © COPYRIGHT : VINCENT BOON 2012 © WWW.VINCENTBOON.NL

Wat houdt scouting in?

Het programma dat scouting biedt, is gebaseerd op de ideeën van de Engelsman Lord Baden-Powell. Hij bedacht het Scoutingspel aan het begin van de 20e eeuw. Door er voortdurend een eigentijdse draai aan te geven, wordt scouting steeds aantrekkelijker. Steeds meer jongens en meisjes in Nederland worden lid van een scoutinggroep. Dat betekend dat scouting aanslaat!

Scouting Nederland stelt zich ten doel: het bevorderen van het scoutingprogramma in Nederland, op grondslag van de ideeën van Lord Baden-Powell, om daarmee een plezierige beleving van de vrije tijd te bieden aan meisjes en jongens, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vormgeving van hun persoonlijkheid.

De bovengenoemde ideeën van Lord Baden-Powell omvatten:

  • ontplooiing en ontwikkeling van het individu
  • groeiende zelfstandigheid
  • wet en belofte
  • activiteiten
  • hulpbereidheid en hulpvaardigheid
  • buitenleven
  • internationaal verbonden