Scouting Paulusgroep Maassluis

Paulusgroep Maassluis

Paulusgroep Maassluis, hoe, wat, waar?

In het kort over ons “De gezelligste scoutinggroep van Maassluis”, Scouting Paulusgroep Maassluis. We bestaan al sinds 30 juni 1957 en is opgericht door pastoor A.Kortman. De naam van de groep is afkomstig van de apostel Paulus. De katholieke achtergrond speelt vandaag de dag niet langer een permanente rol, hoewel een groot aantal van onze leden en leiding uit deze hoek komen. Binnen de groep heerst er een open en tolerante sfeer, waarin iedereen welkom is, al vanaf 5 jaar.

Scouting paulusgroep Maassluis

De Paulusgroep is een scoutinggroep met 6 verschillende speltakken. Een speltak is een groep van jongens en meisjes die een bepaalde leeftijd hebben. De opkomsten vinden plaats in ons clubgebouw ‘de Aalkeet’. Dit clubgebouw ligt aan de Vlaardingsedijk 9 in Maassluis net voorbij de ijsbaan, tegen de bosrand aan. Door de ligging van het clubhuis zijn alle speltakken regelmatig in het bos te vinden.

Naast de wekelijkse opkomsten word er jaarlijk een zomerkamp georganiseerd. Voor de bevers, welpen en scouts vindt dit kamp altijd plaats in de eerste week van de zomervakantie. Voor de bevers blijft het kamp beperkt tot 3 dagen.MacLeandas scouting paulusgroep maassluis

De leden zijn herkenbaar aan de groepsdas, de schotse ruit MacLean.

Doelstelling & missie Scouting Nederland

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee meiden en jongens worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen.

Doelstelling

De vereniging Scouting Nederland stelt zich het volgende ten doel:

“De vereniging stelt zich ten doel het bevorderen van het Spel van Scouting in Nederland op grondslag van de ideeën van Lord Baden-Powell om daarmee een plezierige beleving van de vrije tijd te bieden aan meisjes en jongens, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid.”

Missie

“Scouting is een open, maatschappelijk betrokken jeugd- en jongerenorganisatie, die haar leden met het Scoutingprogramma een plezierige en uitdagende vrijetijdsbesteding biedt. In dit Scoutingprogramma wordt in actief samenspel met leeftijdsgenoten, geïnspireerd op het buitenleven, een bijdrage geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Hierdoor leren scouts met respect voor zichzelf en hun omgeving de eigen grenzen te verkennen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen.”

Facts & figures

  • Scouting Nederland is de grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland met meer dan 100.000 leden
  • Wereldwijd zijn ruim 40 miljoen meiden en jongens lid van Scouting
  • Er zijn meer dan 1.000 Scoutinggroepen in heel Nederland
  • In 80% van alle gemeenten zijn één of meer Scoutinggroepen actief
  • 75% van de vrijwilligers is jonger dan 25 jaar en zij besteden gemiddeld 8 uur per week aan Scouting
  • 25% van de Scoutingvrijwilligers is ook vrijwilliger bij een andere organisatie
  • Scouting heeft ruim 20 Labelkampeerterreinen voor scouts en niet-scouts op de mooiste plekjes van Nederland
  • Koningin Máxima is beschermvrouwe van Scouting Nederland

Bij Scouting in Nederland spelen meiden en jongens samen en daarom is de vereniging zowel lid van de wereldbond voor meiden en jongens – World Organisation of the Scout Movement (WOSM) – als van de aparte wereldbond voor meiden – World Association for Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS).