Scouting Paulusgroep Maassluis

Welpen

Sionie Horde (jongens) & Shanti Horde (meisjes)

welpen_RGB

  • Leeftijd: 7 t/m 11 jaar
  • Voor wie: aparte jongens- en meisjes speltak
  • Tijden: zaterdag van 13.30 tot 15.30 uur

De welpen 7 t/m 11 jaar van Scouting Paulusgroep draaien van 13:30 uur tot 15:30 uur. Echter bij grotere activiteiten kan hier van afgeweken worden. De welpen bij Scouting Paulusgroep zijn verdeeld in 2 groepen. Een aparte jongens- en meisjesgroep.

Het Welpenprogramma is gebaseerd op het verhaal uit Junglebook van Rudyard Kipling. Leiders dragen de namen van de dieren uit het boek, zoals Bagheera, Kaa, Shere Kahn en Baloe.

Alle welpen samen vormen een horde. De horde is ingedeeld in nesten. In zo’n kleine groep (nest) krijgt iedereen voldoende aandacht en maak je snel vrienden.

De welpen beleven elke week weer een spannend avontuur. Speurtochten, actieve bosspelen zodat de kinderen hun energie kwijt kunnen, spelletjes, knutselen, hutten bouwen, vuurtje stoken (uiteraard onder begeleiding) we doen het allemaal. Ook wordt er soms aan een insigne gewerkt, tijdens meerdere opkomsten wordt er dan in één thema gewerkt. Enkele voorbeelden zijn de insignes kunstenaar, journalistiek, koken en scoutingtechnieken. Als het alles is afgerond krijg je dan een insigne.

  KunstenaarJournalistKokenKampvuur

Enkele malen per jaar worden er ook activiteiten door de regio georganiseerd voor de welpen waar de welpen van de Paulusgroep ook aan deelnemen enkele van deze activiteiten zijn een disco, een trefbaltoernooi en een regiospel.

De welpen gaan ieder jaar op zomerkamp tijdens de eerste week van de basisschoolvakantie. Tijdens dit kamp wordt met een themaverhaal gewerkt. Het themaverhaal komt gedurende de week terug in verschillende spellen en gebeuren er veel mysterieuze dingen.

hout2

Lijkt het je wat? Kom gerust een keertje kijken!
Neem wel eerst even contact met ons op.

Contact informatie welpen

welpen3

Welpen (Sionie Horde / jongens):

welpen @ paulusscout.nl

 

 

 

 

 

DSC_0194-klein
Welpen (Shanti Horde / meisjes):

kabouters @ paulusscout.nl